Perlacher Forst, Monachium

 

 

 

 
Perlacher Forst, Monachium

 

Nowy Outfit z rzeźbionym sufitem falistym. Ze projekt tenowacji można szybko zmienić w nową budowę dowodzi wcześniejszy budynek US-Bildungsstätte Perlacher Forst: rzeźbione sufity faliste i odważne elementy Akustiksegel czynią szkołę w szkole.

 

 

Opis inwestycji
Zastosowane systemy knauf

 

Zadanie
Gdy miasto Monachium przejęło na początku lat 90-tych budynki centrum szkoleniowego, Perlacher Forst, w którym do tego czasu stacjonowali Amerykanie, nikt nie wiedział jak wiele pracy czekać tu będzie nowego właściciela. Ponieważ kompleks budynków nie był zaprojektowany zgodnie z prawem niemieckim i musiał zostać dopasowany do tutejszych wymagań. Tutaj, dziesięć lat później, wiatr hula w odremontowanych halach. Technika budowlana jest na bieżącym poziomie, wymagania ustawowe są spełnione a zmieniony Outfit wnętrz pomieszczeń skłania nawet krytycznych uczniów do pełnego aprobaty "Oho".

Rozwiązanie
Nowy falisty sufit Knauf poniżej falistej konstrukcji betonowej korytarza szkolnego  tworzy przykrycie i stanowi równocześnie – jak rzeźba – odważne akcenty. Ponieważ wysokie i niskie punkty obu stropów znajdują się w różnych miejscach, przebieg fal jest asymetryczny, co wnosi dynamikę do pomieszczenia zaprojektowanego na 5 do 399 osób. Cel techniczny energicznej budowli: obniżenie poziomu hałasu do znośnego oraz uwzględnienie równocześnie głośników oraz pośredniego oświetlenia.

Wyniki
•    Szczegółowy projekt sufitu falistego.
•    Wstępne przygotowanie konstrukcji spodniej giętej wypukle i wklęśle z podwójnym stelażem szynowym CD 60/27.
•    Płyta Knauf Akustikdesign, proste otwory okrągłe 10/23 R, grubości 12,5 cm, klasa materiałów budowlanych A2, otwory stanowią 14,8 %, o dużej absorbcji.

 
D112.pl
D112.pl KNAUF Sufit podwieszany

 

Lokalizacja
Perlacher Forst, Monachium

 

Cincinnatistrasse 63 81549 München, Niemcy